GROF BROOD

GROF BROOD

Wist je dat een wit brood enkel het binnenste van de tarwekorrel bevat? Het is de meelkern, helemaal vermalen tot bloem. In een grof brood daarintegen gebruiken we de gehele tarwekorrel, dus ook de schil van de graankorrel. Dit levert meer energie, vezels, vitamines en mineralen op. Het meel voor een grof brood bevat 3/4 bloem en 1/4 meel.

Galetten brood

Het brood bakken we op een echte stenen vloer, waardoor er een unieke uitwisseling van hitte en vocht bestaat tussen de vloer en het deeg.

Pannen brood

Het gerezen deeg, mooi tot vorm gerold, leggen we in een bakvorm vooraleer in de oven te plaatsen. Hierdoor krijgt het brood onderaan een typisch doosvormig uitzicht.

Tijgerbrood

Vooraleer het brood de oven ingaat, smeren we de bovenkant van het deeg in met een speciaal “tijgermengsel” . Zo ontstaat tijdens het bakken het krokante Tijgerbrood-korstje.

Boerengaletten

De boerengaletten zijn het meest authentieke brood uit het gamma. Ze ondergaan hetzelfde bakproces als gewone galetten, maar krijgen een extra bloemlaag aan de buitenzijde van het brood. Hierdoor bakt de extra bloem mee in de oven en krijg je die lekker bloemige smaak.